Polecam firmę regenerującą turbosprężarki EMP-TURBO

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • EMP-TURBO
    Drive
    • 2010
    • 89

Zamieszczone przez K_Popiel
    Z wielką przyjemnością piszę słowa uznania dla firmy EMP-TURBO . W pełni profesjonalne podejście do klienta, po rozmowie telefonicznej i ustaleniu szczegółów turbina na drugi dzień u mnie. Jak z jakością napiszę za kilka tysięcy kilometrów, na chwilę obecną jednak nic nie świszcze nie gwiżdże a ładuje całkiem ładnie. Pozdrawiam.
    dziękuję za słowa uznania .......

......ale niestety nie wszyscy chyba rozumieją chyba zasadę działania turbosprężarki .......dzisiaj dzwoni do mnie forumowicz o nicku : flashw2k ,który stwierdził , że po montażu mojej turbiny nie ma ciśnienia oleju w silniku ......ale co ma turbosprężarka do ciśnienia oleju ? oczywiście na starej turbosprężarce miał ciśnienie ,ale teraz zamontował moją i ciśnienia nie ma .......ręce opadają ....dosłownie
    Nawet jeśli turbosprężarka nie miałaby w środku wirników i reszty maneli to przy sprawnym ukłądzie smarowania nie ma prawa zapalić się kontrolka oleju .Układ smarownia jest na tyle wydajny ,że otwór doprowadzający olej do turbosprężarki ,który ma 3mm ,nie jest w stanie przepuścić tak wielkiej ilości oleju ,tymbardziej ,że przecież w środku jest jeszcze panewka ( łożysko ślizgowe ), łożysko oporowe ,wirnik i ine manele ,przez które olej musi przelecieć .Co lepsze kontrolka zapala mu się na wyższych obrotach około 1500 obr/min ,gdzie pompa ma jeszcze większy wydatek .
    Oczywiście turbosprężarka też ma wycieki oleju oraz dziwnie pracuje , po prostu tandetna robota i tyle ........

Kolego flashw2k popatrz proszę na wyświetlacz maszyny i zobacz na jakim ciśnieniu doważane są turbosprężarki i przy jakich obrotach i nie strasz mnie proszę rzeczoznawcą ,tylko udaj się do niego czym prędzej ........może On wytłumaczy Ci o co
    chodzi ....... i zmień proszę mechanika ,bo jego widza jak widać jest mierna .......

https://www.facebook.com/EmpTurbo?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=547435825286360&set=vb.515546455141964 &type=3&theater

Pozdrawiam
    www.emp-turbo.pl
    www.facebook.com/emp-turbo

Komentarz

• flashw2k
      Classic
      • 2013
      • 34

Witam to chyba zły początek naszej współpracy ale niestety jesteś praktycznie nie do przegadania . Jak powiedziałem ci przez telefon na starej turbinie żadnych błędów ciśnienia , nie znam się ale jeśli zakłada mechanik starą z powrotem i jest ciśnienie ok (brak zapalającej się kontrolki ciśnienia oleju) to chyba jedna coś z turbiną , druga sprawa bardzo niepokojący jest wyciek oleju z uszczelnienia nawet przy wyłączonym silniku się coś sączy nawet gdybyśmy hipotetycznie założyli że mam problem z ciśnieniem to taka sytuacja nie powinna mieć miejsca na wyłączonym silniku , oczywiście wężyk który podałeś jako możliwa przyczyna wycieku sprawdzony. Trzecia sprawa jeśli tak super robisz te turbiny to dlaczego nie masz zamiaru przyjąć zwrotu przecież na takie cacko nie jeden chętny się znajdzie. Podsumowując z mojej strony patrząc zapłaciłem ci niecałe 1400 złotych za turbinę plus 750zł mechanikowi za założenie twojej turbiny oraz jej demontaż plus 200 zł olej z filtrem. Także wydałem 2350 co nie jest małą kwotą a jak dzwonię z reklamacją to przekonujesz mnie , że turbina musi działać i koniec nikt z nas nie jest nieomylny ale twoje podejście do klienta że wina musi być tylko po mojej stronie jest niepokojąca jeśli chodzi o dawaną przez ciebie gwarancję . Zdecydowałem się na twoją firmę gdyż znalazłem dużo pozytywnych komentarzy o tobie ale niestety podejście do klienta po zakupie mnie rozczarowało. Dlatego rozważam udanie się do rzeczoznawcy z ową turbiną w celu bezstronnego rozwiązania problemu , jeśli nadal jesteś pewny swoich racji to badanie przez rzeczoznawce na pewno nie jest ci straszne .Poniżej przesyłam ci zdjęcie skąd sączy się cały czas olej po wytarciu kropla tworzy się z powrotem w jednym z tych 2 miejsc nie jestem w stanie dokładnie w którym z tych dwóch gdyż zdjęcie robiłem na szybko.

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Przeciez w tym miejscu nie ma prawa lac sie olej. To jest czesc zimna muszli :roll:
        Spritmonitor.de

Komentarz

• flashw2k
          Classic
          • 2013
          • 34

Witam

Tego nie wiem kolego wiem co mi pokazał mechanik myślę , że nic nie pomyliłem , mechanik który to wykonuje jest również polecany na tym forum lecz nie będę ujawniał jego danych bez jego zgody. Może ktoś z forumowiczów ma jakąś teorie ?

Komentarz

• EMP-TURBO
            Drive
            • 2010
            • 89

Zamieszczone przez flashw2k
            Witam to chyba zły początek naszej współpracy ale niestety jesteś praktycznie nie do przegadania .
            wybacz ,ale o czym możemy gadać skoro nie masz pojęcia o sprawach mechanicznych ,a Twoje teorie nie mają związku z rzeczywistością .......to o czym możemy dyskutować ???

Jak powiedziałem ci przez telefon na starej turbinie żadnych błędów ciśnienia , nie znam się ale jeśli zakłada mechanik starą z powrotem i jest ciśnienie ok (brak zapalającej się kontrolki ciśnienia oleju) to chyba jedna coś z turbiną ,
            jak powiedziałem Ci przez telefon ,że turbosprężarka nie ma wpływu na zapalającą się kontrolkę oleju i nie mam pojęcia dlaczego zaczęła Ci się ona zapalać ......

......rozmawialiśmy od 18:30 kilka minut , po czym zapewne ze swoim mechanikiem sprawdzałeś inne możliwe przyczyny co zajęło Wam kilka następnych .........to wytłumacz mi jak o 21:17 piszesz już posta ,że na starej turbinie jest ok ??? w tym czasie zdemontowałeś moją turbinę ,zamontowałeś drugą i zdążyłeś napisać posta ???

druga sprawa bardzo niepokojący jest wyciek oleju z uszczelnienia nawet przy wyłączonym silniku się coś sączy
            obudowa strony zimnej jest uszczelniana na gumowym oringu , bo przecież turbosprężarka generuje ciśnienie ponad 1 bar ....raczej mało prawdopodobne jest to aby poprzez takie uszczelnienie lał się olej .........nie sądzisz ?

Trzecia sprawa jeśli tak super robisz te turbiny to dlaczego nie masz zamiaru przyjąć zwrotu przecież na takie cacko nie jeden chętny się znajdzie.
            Kolego wiem co robię i wybacz abym oddawał Ci pieniążki bo coś Ci się wydaje ........wystawiam gwarancję na towar i mam prawo sprawdzić co się z nim stało ....sorry ale przez telefon nie jestem w stanie tego zrobić ......Ty zażądałeś odemnie zwrotu pieniędzy ,ale nie dając mi nawet możliwości zobaczenia towaru ...to chyba trochę nienormalne ......

Także wydałem 2350 co nie jest małą kwotą a jak dzwonię z reklamacją to przekonujesz mnie , że turbina musi działać i koniec nikt z nas nie jest nieomylny ale twoje podejście do klienta że wina musi być tylko po mojej stronie jest niepokojąca jeśli chodzi o dawaną przez ciebie gwarancję .
            ja nie twierdzę ,że jestem nieomylny ,ale Ty powiedziałeś ,że po założeniu turbiny zanikło ciśnienie oleju co jest niemożliwe .......w związku z tym powiedziałem Ci to wyraźnie ,że nie jest to możliwe .......

Zdecydowałem się na twoją firmę gdyż znalazłem dużo pozytywnych komentarzy o tobie ale niestety podejście do klienta po zakupie mnie rozczarowało. Dlatego rozważam udanie się do rzeczoznawcy z ową turbiną w celu bezstronnego rozwiązania problemu , jeśli nadal jesteś pewny swoich racji to badanie przez rzeczoznawce na pewno nie jest ci straszne
            przecież wyraźnie powiedziałem Ci przez telefon ,że zgadzam się na to ,aby turbinę zdiagnozował rzeczoznawca ......nie mam żadnych obaw .......

Poniżej przesyłam ci zdjęcie skąd sączy się cały czas olej po wytarciu kropla tworzy się z powrotem w jednym z tych 2 miejsc nie jestem w stanie dokładnie w którym z tych dwóch gdyż zdjęcie robiłem na szybko.
            tak jak powyżej napisałem , jest mało prawdopodobne aby olej przedostał się przez oring uszczelniający ........
            www.emp-turbo.pl

Komentarz

• Tony065
              RS
              • 2009
              • 2497
              • Octavia I (1U2)
              • ARX 1.8 20VT 150 KM

a może niech dyskusję poprowadzą "polecany" mechanik i spec od turbo :?: będzie bardziej rzeczowo i mniej emocji.
              Black Pearl, Elegance & RS LOOK
              @ by Tune-up Gdańsk
              TDI VP++ i jeszcze rośnie
              Antek

Komentarz

• flashw2k
                Classic
                • 2013
                • 34

Witajcie nie wiem dlaczego tyle złośliwości piszesz . Ja jako twój klient liczyłem na pomoc z twojej strony , lecz po rozmowie z mną i mechanikiem dowiedziałem się , że mechanik się nie zna a ja nie mam pojęcia . Ja nie muszę się znać na wszystkim .Nie wiem czy tak się traktuje klienta . Również to ty zacząłeś opisywać mnie jako złego klienta na tym forum . Piszesz , że mój mechanik za szybko zmienił turbinę bo dzwoniłem po 18 a posta pisałem po 21 tak pisałem posta w domu jak dostałem od mechanika info , że na starej turbinię nie zapala się żadna kontrolka ciśnienia. Jeśli piszesz o gwarancji to przypomnij sobie co powiedziałeś przez telefon , że twoja turbina musi być ok nie ma innej możliwości . Dlatego zaproponowałem ci zwrot rzekomej turbiny to powiedziałeś , że za swoją ciężką pracę nie będziesz zwracał pieniędzy , ale zauważ , że zapłaciłem ci za produkt a nie za usługę Postaw się w mojej sytuacji wydajesz ponad 2300 złotych i wracasz to stany poprzedniego , z twojej strony słyszę tylko , że się nie znam , mechanik się nie zna . Zaznaczam też ,że na samym początku pisałem ci że nie mogę odstawić auta dlatego wolałem dopłacić i kupić turbinę od ciebie niż czekać na regeneracji tak samo od razu poprosiłem cię o zafakturowanie całość z kaucją , żebym nie musiał zwracać mojej turbiny , więc powiedz mi jaki miałbym interes , żeby wymyślać sobie problemy. Auto dziś odebrałem i na starej turbinie nie zapaliła się żadna kontrolka ciśnienia oleju.

Komentarz

• EMP-TURBO
                  Drive
                  • 2010
                  • 89

Witajcie nie wiem dlaczego tyle złośliwości piszesz . Ja jako twój klient liczyłem na pomoc z twojej strony , lecz po rozmowie z mną i mechanikiem dowiedziałem się , że mechanik się nie zna a ja nie mam pojęcia . Ja nie muszę się znać na wszystkim .Nie wiem czy tak się traktuje klienta . Również to ty zacząłeś opisywać mnie jako złego klienta na tym forum . Piszesz , że mój mechanik za szybko zmienił turbinę bo dzwoniłem po 18 a posta pisałem po 21 tak pisałem posta w domu jak dostałem od mechanika info , że na starej turbinię nie zapala się żadna kontrolka ciśnienia. Jeśli piszesz o gwarancji to przypomnij sobie co powiedziałeś przez telefon , że twoja turbina musi być ok nie ma innej możliwości . Dlatego zaproponowałem ci zwrot rzekomej turbiny to powiedziałeś , że za swoją ciężką pracę nie będziesz zwracał pieniędzy , ale zauważ , że zapłaciłem ci za produkt a nie za usługę Postaw się w mojej sytuacji wydajesz ponad 2300 złotych i wracasz to stany poprzedniego , z twojej strony słyszę tylko , że się nie znam , mechanik się nie zna . Zaznaczam też ,że na samym początku pisałem ci że nie mogę odstawić auta dlatego wolałem dopłacić i kupić turbinę od ciebie niż czekać na regeneracji tak samo od razu poprosiłem cię o zafakturowanie całość z kaucją , żebym nie musiał zwracać mojej turbiny , więc powiedz mi jaki miałbym interes , żeby wymyślać sobie problemy. Auto dziś odebrałem i na starej turbinie nie zapaliła się żadna kontrolka ciśnienia oleju.
                  na wstępnie chciałbym Ci napisać ,że nie jest moją polityką kogoś oszukiwać i nie po to jestem i udzielam się na tym forum ,aby komuś robić krzywdę i nabijac w butelkę ,ale po prostu u Ciebie emocje wzięły górę i niestety nie za bardzo przyjmowałeś do wiadomości to co do Ciebie mówiłem ,do tego zacząłeś straszyć mnie rzeczoznawcą i ,że chcesz zwrotu pieniędzy za towar ,którego ja jeszcze nie widziałem .......
                  .... Ty po prostu z góry założyłes że turbo jest wadliwe .......ok rozumiem ,że się nie znasz ,ale skoro Twierdzisz ,że Twój mechanik się zna , to jak może nie wiedzieć ,że wymiana turbospręzarki nie ma wpływu na zapalającą się kontrolkę oleju ??? proszę wytłumacz mi to .......

-------co do zwrotu pieniąków ,to chyba mam prawo zobaczyć co się stało z turbosprężarką zanim miałbym to uczynić ,nie sądzisz ? oczekujesz odemnie ,aby przez telefon powiedział ,że "tak źle naprawiłem turbosprężarkę " ? Wybacz ,ale wielokrotnie przez 13 lat ktoś coś mówił przez telefon ,ale później już nie za bardzo wiedział co powiedzieć i nawet nie raczył przeprosić za swój błąd .Wiem co robię i nie mam zamiaru sam się oczerniać z powodu tego ,że Tobie zapaliła się kontrolka oleju .
                  Rozumiem jeszcze ,że założyłeś turbosprężarkę i w trasie czy w czasie eksploatacji w mieście coś się stało , nie wiem urwała się łopatka czy urwał się wirnik z powodu wadliwego materiału ,ale na spokojnie to przemyśl .......turbosprężarkę sprawdzam na prędkości 180,000. tyś. obr/min przy ciśnieniu 4,5 bara .......podczas doważania rozpędza się turbosprężarkę kilkadziesiąt razy do tej prędkości , zanim to się zrobi to wykonuje się test szczelności olejowej na prędkości 50,000. tyś.obr/min przy ciśnieniu 4,5 bara ....i teraz pomyśl ,że turbosprężarka leje olejem ma maszynie , a ja jednak Ci ją wysyłam ,aby narobić Tobie oraz sobie kłoptów .....chyab musiałbym być idiotą .....nie sądzisz ?
                  Ty montujesz ją do silnika ,odpalasz motor ,gdzie turbosprężarka kręci się może 10,000 tyś. obr/.min , na wolnych obrotach i u CIebie nagle zapala się kontrolka ciśnienia oleju oraz turbosprężarka leje olejem ........
                  Wybacz ,ale wyślij do mnie tą turbosprężarkę ,bo naprawdę to wszystko jest jakieś mało prawdopodobne .......

Raz jeszcze przypomnę Ci ,że nasza ostania rozmowa ,kiedy jeszcze moja turbosprężarka była w Twoim silniku ,odbyła się o godzinie 18:30 i trwała kilka minut .....
                  www.emp-turbo.pl

Komentarz

• flashw2k
                    Classic
                    • 2013
                    • 34

Kolego nasza rozmowa była ja mówisz 18:30 , faktycznie w przybliżeniu była ta godzina , to powiedz czy normalna firma 20 minut po rozmowie pisze na forum jaki to jestem czepialski klient dodatkowo musiałem ubłagać mechaników było ich 2 żeby w piątkowy wieczór przerzucili wszystko z powrotem. Druga sprawa twierdzisz , że kontrolka ciśnienia oleju nie ma nic wspólnego z turbiną tylko jak wyjaśnić fakt , że po włożeniu starej problem nie występuje , tak samo jak powiedziałem ci przez telefon odeślę ci turbinę w celu zwrotu to powiedziałeś , że turbina była przez ciebie sprawdzana i nie przyjmiesz zwrotu ze względu na swoją ciężką pracę. Również nie twierdzę ze twoja polityką jest oszukiwać kogokolwiek tylko twierdze , że w rozmowie nie przyjmowałeś do wiadomości że może być coś nie tak dlatego zaproponowałem zwrot. Jeśli byś się zgodził w poniedziałek bym ją odesłał do ciebie i czekał na zwrot pieniędzy za turbinę. Jeśli chodzi o rzeczoznawcę to zaproponowałem taką opcję jako najprostsze bezstronne rozwiązanie . Nie oczekiwałem , że powiesz przez telefon , że źle naprawiłeś tylko np na sposób jak rozwiązać tą sprawę (szybka wysyłka , bądź podesłanie drugiej zwrot pierwszej) , a od razu dowiaduję się , że turbina musi być dobra mechanik się nie zna. Mechanik na pewno się nie zna się tak na turbinach jak ty , ale to nie oznacza że nie wie jak je montować oraz stwierdzić poprawność jej działania . Ja również nie zacząłem tego tematu na publicznym forum dlatego teraz najbardziej uczciwym rozwiązaniem było by jak ktoś bezstronny by obadał rzekomą turbinę . Jeżeli jest może ktoś kto właśnie potrzebuję turbinę do BKD z Łodzi i chciałby zaryzykować to mogę ją udostępnić .

Komentarz

• EMP-TURBO
                      Drive
                      • 2010
                      • 89

Kolego nasza rozmowa była ja mówisz 18:30 , faktycznie w przybliżeniu była ta godzina , to powiedz czy normalna firma 20 minut po rozmowie pisze na forum jaki to jestem czepialski klient dodatkowo musiałem ubłagać mechaników było ich 2 żeby w piątkowy wieczór przerzucili wszystko z powrotem.
                      a proszę Ty powiedz ,czy normalny klient mówi na wstępnie rozmowy ,że turbosprężarka jest hu..... i czy normalny klient rozłącza rozmową nie przyjmując tego co mu tłumaczę ?

Druga sprawa twierdzisz , że kontrolka ciśnienia oleju nie ma nic wspólnego z turbiną tylko jak wyjaśnić fakt , że po włożeniu starej problem nie występuje ,
                      tego nie potrafię Ci wytłumaczyć .....naprawdę nie potrafię ,może to jakaś inna kontrolka się zapalała .......a czy Twój mechanik wytłumaczył Ci to dlaczego tak jest ?

tak samo jak powiedziałem ci przez telefon odeślę ci turbinę w celu zwrotu to powiedziałeś , że turbina była przez ciebie sprawdzana i nie przyjmiesz zwrotu ze względu na swoją ciężką pracę.
                      przecież na turbosprężarkę wystawiam kartę gwarancyją ,która upoważnia CIę do reklamowania towaru , tak jak to ma miejsce w przypadku każdego zakupionego towaru ,ale Ty oczekiwałeś odemnie zwrotu pieniędzy jeszcza zanim dostarczyłeś towar .......jeśli zakupisz coś w sklepie to też dzwonisz do sklepu w przypadku kiedy coś według Ciebie nie gra i oczekujesz zwrotu pieniędzy ? czy najpierw dostarczas towar w celu oględzin ?

Nie oczekiwałem , że powiesz przez telefon , że źle naprawiłeś tylko np na sposób jak rozwiązać tą sprawę (szybka wysyłka , bądź podesłanie drugiej zwrot pierwszej) , a od razu dowiaduję się , że turbina musi być dobra mechanik się nie zna.
                      to wyraźnie CI powiedziałem ,że musze to sprawdzić ,bo przez telefon tego nie zrobię ,mam urządzenia do sprawdzania turbosprężarek ,na których mogę coś diagnozować ......Ty powiedziałeś ,że odsyłasz i chcesz zwrotu pieniędzy ......ja powiedziałem ,żebyś przysłał turbo do sprawdzenia .......to chyba normalne ......

Mechanik na pewno się nie zna się tak na turbinach jak ty , ale to nie oznacza że nie wie jak je montować oraz stwierdzić poprawność jej działania .
                      Tego naprawdę nie wiem co zrobił mechanik i co jest z turbosprężarką , powiedziałem tylko Tobie i jemu ,że zmiana turbosprężarki nie ma wpływu na ciśnienie oleju ,a zapalająca się kontrolka jest objawem jego braku ........

Ja również nie zacząłem tego tematu na publicznym forum dlatego teraz najbardziej uczciwym rozwiązaniem było by jak ktoś bezstronny by obadał rzekomą turbinę . Jeżeli jest może ktoś kto właśnie potrzebuję turbinę do BKD z Łodzi i chciałby zaryzykować to mogę ją udostępnić .
                      nie wiem ,rób jak uważasz ........jak jestem gwarantem tego towaru i posiadając odpowiednie urządzania mogę coś zdiagnozować ,a dodam Ci tylko tyle ,że na forum OCP już kiedyś wysłałem komuś drugą turbosprężarkę ,bo też coś komuś się wydawało i ślad pom niej zaginął ,jak również użytkownik nigdy nie raczył w sposób uczciwy wyjaśnić sprawy ......a też wymyślał raczej mało prawdopodobne historie ....
                      www.emp-turbo.pl

Komentarz

• Wally
                        RS
                        • 2012
                        • 3796
                        • Volkswagen

Panowie możecie odbijać sobie piłeczkę w nieskończoność
                        sprawa jest prosta dla mnie :szeroki_usmiech
                        kolega flashw2k kupił/regenerował turbafkę(ma na to zgodnie za EMP-TURBO kartę gwarancyjną)
                        z jakiś przyczyn wywala ona(albo i nie) kontrolkę ciśnienia oleju...
                        żeby to sprawdzić trzeba turbafke podać diagnozie i tu jak zauważył EMP-TURBO

NIE DA RADY TEGO ZROBIĆ PRZEZ TELEFON

Należy ją odesłać i zbadać - jak jest wadliwa to zwrot kasy i po kłopocie - jak nie to trzeba szukać innej przyczyny !!!

Jak takie rozwiązanie kolego flashw2k Ciebie nie zadowala to zostaje diagnoza u innego rzeczoznawcy i droga sądowa - inaczej to nie ma co bić piany na forum w tym temacie, bo zaraz bedzie miał 100 stron o tym, że "ja mam dłuższego niż Ty a nie odwrotnie" :szeroki_usmiech :wink:

chyba, że sobie posty nabijacie :diabelski_usmiech
                        Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                        => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                        => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                        "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• flashw2k
                          Classic
                          • 2013
                          • 34

Kolego Walley

Mnie takie rozwiązanie zadowalało lecz niestety EMP-TURBO nie zaproponował takiego rozwiązania co więcej po 20 minutach od naszej rozmowy opisał mnie jako czepiającego klienta dlatego podjąłem temat na forum , ja nie miałem ochoty zakładać takiego tematu jak również sądzić się z EMP-TURBO . Niestety w tym wypadku powstał przysłowiowy pat , ze straciłem zaufanie do EMP-TURBO co do rzetelności oceny turbiny po odesłaniu . Chyba każdy po takiej opinii będąc klientem nie miał by zaufania do ekspertyzy po odesłaniu.

Teraz po wymianie naszych spostrzeżeń pozostały 3 wyjścia.

1. Opinia osoby bezstronnej
                          2. zwrot turbiny z zwrotem pieniędzy beż dalszych komentarzy na swój temat.
                          3. Przyznanie się którejś z stron o własnej winie.

Na konie naprawdę ostatnią rzeczą która mnie teraz interesuje to tworzenie sobie sztucznych problemów , mam inne prywatne sprawy na których wolałbym się skupić niż ta podejrzewam , że EMP-TURO podobnie.

Komentarz

• EMP-TURBO
                            Drive
                            • 2010
                            • 89

flashw2k proszę pisz uczciwie jak wyglądała rozmowa ,bo zaraz napiszesz ,że zabroniłem Ci odsyłania towaru i może jeszcze postraszyłem ,że jak to zrobisz to Cię pobiję .......bądz proszę powazny i nie pisz rzeczy ,które nie miały miejsca . Z góry powiedziałeś przez telefon ,że chcesz zwrotu pieniędzy ,nie dając mi szansy na zdiagnozowanie problemu . Każdy z nas popełnia błędy ,wszystko może się zdarzyć ,ale nie można od razu żadać czegoś co jest niezgodne z przyjętymi zasadami ......

temat założyłem na forum ,bo zależy mi na uczciwym załatwieniu problemu i dojściu do prawdy , aby w sposób rzetelny wyjaśnić kto miał rcję ,a kto nie .......

może w takim wypdaku ,ktoś z Wrocławia z forum piodjedzie zobaczyć turbo jak przyjdzie w paczce .......ja naprawde nie mam nic do ukrycia ...........nie jest to pierwsza turbosprężarka robiona na tym forum .......

dodam ,że rózniweż mam spro na głowie i nie interesują mnie jakieś konflikty ,ale nie pozwolę też sobie na pewne rzeczy , poświęcam się intensywnie temu co robię i nie mogę przyjmować i przytakiwać na każde ubolewanie klienta .......
                            www.emp-turbo.pl

Komentarz

• flashw2k
                              Classic
                              • 2013
                              • 34

I wracamy do punktu wyjścia z tym , że kilka postów piszemy i na mój opis przebiegu rozmowy telefonicznej kiedy powiedziałem twierdzenie , że z turbina jest coś nie tak , a twój upór przez telefon że wszystko musi być dobrze i lepiej żebym zmienił mechanika nie zarzuciłeś mi kłamstwa. Nie wspomniałeś ani razu że zabraniasz mi odesłania ale nie chciałeś przyjąć do wiadomości że może być uszkodzona ,dlatego zaproponowałem zwrot ja odsyłam turbinę ty pieniądze i tyle a teraz nagle wmawiasz mi kłamstwo . Kolego sprowadzasz ta rozmowę komentarzami o kłamstwie i pobiciu to bardzo niskiego poziomu. Nie wiem czemu przemawia przez ciebie taka złość do klienta . Ja jako klient zapłaciłem , zadzwoniłem do ciebie z mechanikiem , nie opisywałem przebiegu twojej rozmowy z mną na forum publicznym , otrzymałem odpowiedź że mój mechanik się nie zna i tyle. Nie wiem co jeszcze jako klient powinienem zrobić żeby uszczęśliwić cię jako sprzedawcę . W imię starej zasady klient nasz pan . Jeżeli zależy ci na mojej opinii to proszę bardzo : :***Turbina przyszła szybko dobrze zapakowana wygląda super prezentuje się na moim biurku rewelacyjnie najlepiej wydane 1300 złotych w moim życiu. Gorąco Polecam***

Komentarz

• EMP-TURBO
                                Drive
                                • 2010
                                • 89

dlatego zaproponowałem zwrot ja odsyłam turbinę ty pieniądze i tyle a teraz nagle wmawiasz mi kłamstwo .
                                sam sobie odpowiedziałeś dlaczego się nie zgodziłem .......stwierdziłeś ,że turbo jest wadliwe ,ja powiedziałem abyś odesłał turbo do sprawdzenia ,a Ty na to że odsyłasz i chcesz zwrotu pieniędzy ........człowieku co Ty masz w ogóle za politykę życia ? ja chcę zobaczyć co się stało z turbosprężarką ,czy Ty to rozumiesz ? Po wysnutych przez Ciebie i Twojego mechanika teoriach ,że po zamontowaniu turbosprężarki świeci się kontrolka ciśnienia oleju ,niestety w moich oczach straciłeś wiarygodność jako mówiący prawdę klient ......

....moją złość w stosunku do Ciebie sam sprowokowałeś swoim tonem wypowiedzi ,nie jestem Heniem z pod budki z piwem ,abyś wypowiadał się w wulgarnych słowach przez telefon to raz ,a dwa rzucał słuchawką i kończył rozmowę nie mówiąc nawet do widzenia .......wybacz ,ale sam zniżyłeś to do takiego poziomu .......

jeśli nie chcesz wałkować dalej tego tematu to przyślij turbo do sprawdzenia i tyle , bo cały czas biegasz wokół trzepaka nie dając żadnych konkretów , ja napisałem Ci jak sprawdzam turbo ,ba nawet pokazałem to na filmie , Ty natomiast dałeś zdjęcie kropli oleju ,która nie wiadomo skąd się wzięła i do tego Twój mechanik nie potrafi wytłumaczyć w jaki sposób po zmianie turbiny zapala się kontrolka oleju, to własnie świadczy tylko o jego wiedzy ,a jeśli masz wątpliwości w to co mówię to załóż temat na forum i może koledzy Ci odpowiedzą czy zmiana turbosprężarki może powodować zapalanie się kontrolki oleju ........

Pozdrawiam i czekam na turbosprężarkę .........
                                www.emp-turbo.pl

Komentarz

• flashw2k
                                  Classic
                                  • 2013
                                  • 34

Kolego jak pisałem wcześniej ty nie przyjmowałeś do wiadomości , że turbina może być uszkodzona , w kwestii obrażania to cały czas ty mnie obrażasz . Dlatego zaproponowałem ci zwrot to się oburzyłeś więc o czy miałem z tobą gadać , jak ci powiedziałem , że muszę kończyć i nie mamy o czym rozmawiać to się rozłączyłem gdyż nie dałeś mi dojść do słowa . Kolego zrozum , że ja nie mam żadnego interesu dzwonić do ciebie po montażu i zmyślać sprawę kontrolki , czy ja podważyłem kiedykolwiek w moich postach twoje kompetencje nie pisałem ci żebyś zmienił profesję , że się nie znasz . A ty cały czas odnosisz się do mnie w taki sposób . Dlaczego nie zaproponujesz obojętnie jakiejś firmy w moim mieście która może ją sprawdzić , jeśli turbo jest ok napiszę publicznie , że nie miałem racji oraz zapłacę za diagnostykę , jeśli nie jest ty pokryjesz koszty diagnostyki i przyjmiesz gwarancję . Po prostu nie mam zaufania , ze nawet jeśli ci wyślę turbinę to nie napiszesz , że wszystko było ok . Również możesz przyjąć zwrot , jeśli jest ok sprzedasz ją za te same pieniądze. Rozdmuchałeś ten problem do granic rozsądku a teraz dziwisz się , że nie chcę ci jej odesłać na sprawdzenie .
                                  Nie zamierzam dochodzić od ciebie żadnych kosztów związanych z zmianami turbin za które musiałem zapłacić. Sorry ale po twoim sposobie oceny mnie jako klienta nie mam zaufania czy napiszesz prawdę. Postów żadnych nie zamierzam zakładać na ten temat , pamiętaj ,że to ty pierwszy podniosłeś temat mojej turbiny na to forum. Dodatkowo gdybyś nie rozpisywał się o mnie w taki sposób pewnie olał bym sprawę bo jak sam wiesz zależało mi na fakturze dlatego , że turbina pójdzie w koszty działalności więc i tak by się zamortyzowała prędzej czy później. Również zamawiałem części od jednego użytkownika z tego forum , zamówienie trochę się mu pomyliło i nie robiłem żadnego problemu , kwestia dogadania . I mam zamiar jeszcze nie raz od niego coś kupić , chodzi o podejście do klienta.

Komentarz

• Wally
                                    RS
                                    • 2012
                                    • 3796
                                    • Volkswagen

i zrób tu dziecko babie jak ma 100 lat...
                                    Panowie, przenieście swoje żale jeden do drugiego na PW albo mail`e, bo nudne się to już robi a temat nie o tym..... :twisted:
                                    Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                                    => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                                    => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                                    "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• Tony065
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 2497
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • ARX 1.8 20VT 150 KM

flashw2k, w łodzi i okolicy nie ma dobrej firmy od turbin. osobiście nie zgodziłbym się, aby jakaś szemrana konkurencja grzebała w moim produkcie i jeszcze opiniowała moją pracę, więc odeślij turbo do EMP i dalszą dyskusję prowadźcie po jego oględzinach, bo obaj się tylko przekrzykujecie jak dzieci.
                                      @ by Tune-up Gdańsk
                                      Antek

Komentarz

• flashw2k
                                        Classic
                                        • 2013
                                        • 34

Tony065 może w łodzi nie ma żadnej dobrej firmy , tylko to nie ja zacząłem tą dyskusję więc nie czuję się żeby kolega EMP-TURBO wydawał ocenę , kto miał rację gdyż nie jest w tym sporze osoba bezstronną . Również to nie ja zarzucałem koledze EMP-TURBO , że się nie zna , Na koniec to również nie ja nazwałem go kłamcą tylko mnie tak nazwano . Więc mam pewne niedowierzanie żeby kolega EMP-TURBO wydał bezstronna opinie. Chyba będę mądrzejszy i sam odpuszczę bo jak sami koledzy widzicie EMP-TURBO tylko obraża mnie a sam nie proponuje innego rozwiązania jak ocena przez niego samego. Ja jakoś przeżyję stratę tych 1300 złotych i tyle bo naprawdę mam inne rzeczy ważniejsze na głowie niż jakiś wirtualny konflikt.

Komentarz

• EMP-TURBO
                                          Drive
                                          • 2010
                                          • 89

Zamieszczone przez Tony065
                                          flashw2k, w łodzi i okolicy nie ma dobrej firmy od turbin. osobiście nie zgodziłbym się, aby jakaś szemrana konkurencja grzebała w moim produkcie i jeszcze opiniowała moją pracę, więc odeślij turbo do EMP i dalszą dyskusję prowadźcie po jego oględzinach, bo obaj się tylko przekrzykujecie jak dzieci.
                                          od początku tak stawiałem sprawę ,że muszę oglądną turbosprężarkę ,ale flashw2k niestety zażądał zwrotu pieniędzy ,ale niby dlaczego ja mam zwracać pieniądze skoro jestem pewny swojej roboty ? nawet jeśli coś faktycznie by się stało to mam prawo oglądnąć produkt ,który wyprodukowałem ,to chyba logiczne ?

Tony065 może w łodzi nie ma żadnej dobrej firmy , tylko to nie ja zacząłem tą dyskusję więc nie czuję się żeby kolega EMP-TURBO wydawał ocenę , kto miał rację gdyż nie jest w tym sporze osoba bezstronną . Również to nie ja zarzucałem koledze EMP-TURBO , że się nie zna , Na koniec to również nie ja nazwałem go kłamcą tylko mnie tak nazwano . Więc mam pewne niedowierzanie żeby kolega EMP-TURBO wydał bezstronna opinie. Chyba będę mądrzejszy i sam odpuszczę bo jak sami koledzy widzicie EMP-TURBO tylko obraża mnie a sam nie proponuje innego rozwiązania jak ocena przez niego samego. Ja jakoś przeżyję stratę tych 1300 złotych i tyle bo naprawdę mam inne rzeczy ważniejsze na głowie niż jakiś wirtualny konflikt.
                                          ale gdzie ja Cię obraziłem ? sam przyznałeś ,że się nie znasz na mechanice ,a ja po rozmowie z Tobą sam to wywnioskowałem i tyle .....

...po zamontowaniu turbosprężarki nie ma ciśniania oleju i to na obrotach powyżej 1500 ,nie na wolnych ............zapala się kontrolka , leje się z niej olej , dziwni hałasuje ,dziwnie pracuje , wymiana na starą w ekspresowym tempie , teraz już zapewne stra dobrze pracuje ,pytanie po co zamawiałeś nową ? , nie chesz odesłać do oględzin ,a na koniec już poświećisz nawet 1300 zł ......jakieś to wszystko dziwne ,naprawdę dziwne ....
                                          .....a może po prostu źle zdiagnozowałeś usterkę od samego początku ,lub Twój mechanik ,rzekomo ceniony na tym forum i stwierdziłeś ,że nie potrzebnie dokonałeś zakupu ,ale żeby odzyskać pieniądze to wymyśliłeś tą całą historyjkę razem ze swoim mechanikiem .......no sam się zastanów czy Twoje postępowanie nie jest dziwne ?
                                          www.emp-turbo.pl

Komentarz

• flashw2k
                                            Classic
                                            • 2013
                                            • 34

EMP-TURBO nazwałeś mnie kłamcą kilka postów wyżej , czytaj z zrozumieniem co piszesz. Sam tu przyznajesz , że jesteś pewien swojej roboty. I tak wyglądała rozmowa z tobą. Kolego jak dzwoniłem do ciebie pierwszy raz to powiedziałem ci że mam zapieczone kierownice nawet założyłem w tej sprawie temat są logi , poszukaj sobie. Dlatego zależało mi żebym nie musiał oddawać ci starej turbiny za regenerowaną dlatego zgodziłem się na większy koszt . Po montażu planowałem wysłać ci moją turbinę do czyszczenia i mieć druga w razie awarii. Teraz właśnie szukam nowej nie regenerowanej turbiny , turbina jest cały czas u mnie i mogę ją w każdej chwili udostępnić w łodzi . Przyczepiłeś się zwrotu pieniędzy , zasugerowałem ci takie rozwiązanie jako bezkonfliktowe zakończenie sporu ale ty ciągle to samo więc odpuszczam niż mam się z tobą przepychać kolejne kilka dni . Oceń sam czy tak się obsługuje klientów . A teraz ci się dziwne wszystko wydaje , ja od samego początku powiedziałem ci jakie są objawy a ty teraz wymyślasz następną teorie , że niby chcę zwrotu po nie była mi potrzebna , to po co bym pisał żeby ktoś bezstronny ja sprawdził. I ostatni raz to napiszę to ty zacząłeś to pisanie ja tylko odpowiadam na twoje
                                            zarzuty. Także wymyślaj sobie nowe teorie jak masz czas bo ja niestety mam już dość.

Komentarz

• robekcool
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 2041
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Jeśli mogę...
                                              Montowałem w tym tygodniu sprężarkę z EMP, która leżała mi na półce ok. miesiąc. Oczywiście wszystko hula aż miło
                                              Do rzeczy. Po co mi płacić za regenerację ok.300 (+ kurier) więcej niż w warsztacie odległym 7 ( siedem) kilometrów ode mnie ? Po co czekać kilka dni, aż wróci kompresor z Wrocka? Właśnie po to by nie świecić gałami za czyjąś robotę i nie dokładać sobie pracy i nerw przy ewentualnej reklamacji.
                                              Szacunek dla Pana Ernesta.
                                              www.k-mot.pl
                                              Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
                                              Autoholowanie.
                                              Robert Kulma

Komentarz

• Tony065
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2497
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • ARX 1.8 20VT 150 KM

bosz... milicja :!: tfu, administracja :!: zamknijcie ten temat do momentu potwierdzenia przez obu zainteresowanych, wyniku zakończenia sprawy, bo to już jest dziecinada.
                                                @ by Tune-up Gdańsk
                                                Antek

Komentarz

• Lashlo
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 1455

Skorzystaj z gwarancji i odeślij turbinę Kolegoflashw2k do Kolegi EMP-TURBO,
                                                  Jeśli się okaże dobra i sprawna-zmień mechanika i przeproś Kolegę EMP-TURBO,
                                                  Jeśli się okaże jednak wadliwa-Kolega EMP-TURBO, prześle Ci nową i przeprosi Ciebie ;-)
                                                  Q.a mać. Obyśmy tylko takie problemy w życiu mieli...
                                                  Pozdr dla obu stron "konfliktu"

Lashlo

Komentarz

• Puchacz
                                                    Moderator
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 1192
                                                    • Superb III (3V3)

Regulamin tego forum zabrania "wylewania żali" i jakiejkolwiek niekonstruktywnej krytyki.

flashw2k, odeślij turbo na gwarancji i tyle. Do tego służy gwarancja.

Po następnych postach w temacie przepychanek dotyczących zaledwie jednej, krótkiej rozmowy telefonicznej wątek zostanie zamknięty i przyznane ostrzeżenia. Dopuszczamy wyłącznie informacje obu stron po rozstrzygnięciu sporu.

Wszystkie osoby postronne, przestrzegam przed zabieraniem głosu w dyskusji!
                                                    Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

Pracuję...