Zamieszczone przez K_Popiel
......ale niestety nie wszyscy chyba rozumieją chyba zasadę działania turbosprężarki .......dzisiaj dzwoni do mnie forumowicz o nicku : flashw2k ,który stwierdził , że po montażu mojej turbiny nie ma ciśnienia oleju w silniku ......ale co ma turbosprężarka do ciśnienia oleju ? oczywiście na starej turbosprężarce miał ciśnienie ,ale teraz zamontował moją i ciśnienia nie ma .......ręce opadają ....dosłownie
Nawet jeśli turbosprężarka nie miałaby w środku wirników i reszty maneli to przy sprawnym ukłądzie smarowania nie ma prawa zapalić się kontrolka oleju .Układ smarownia jest na tyle wydajny ,że otwór doprowadzający olej do turbosprężarki ,który ma 3mm ,nie jest w stanie przepuścić tak wielkiej ilości oleju ,tymbardziej ,że przecież w środku jest jeszcze panewka ( łożysko ślizgowe ), łożysko oporowe ,wirnik i ine manele ,przez które olej musi przelecieć .Co lepsze kontrolka zapala mu się na wyższych obrotach około 1500 obr/min ,gdzie pompa ma jeszcze większy wydatek .
Oczywiście turbosprężarka też ma wycieki oleju oraz dziwnie pracuje , po prostu tandetna robota i tyle ........
Kolego flashw2k popatrz proszę na wyświetlacz maszyny i zobacz na jakim ciśnieniu doważane są turbosprężarki i przy jakich obrotach i nie strasz mnie proszę rzeczoznawcą ,tylko udaj się do niego czym prędzej ........może On wytłumaczy Ci o co
chodzi ....... i zmień proszę mechanika ,bo jego widza jak widać jest mierna .......
https://www.facebook.com/EmpTurbo?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=547435825286360&set=vb.515546455141964 &type=3&theater
Pozdrawiam
Komentarz